Harmsen, Keurslager

Persbericht Stentor
21 November, 2013

Slagerijen in gemeente Deventer succesvol in Ster Competitie

DEVENTER - De gemeente Deventer is goed vertegenwoordigd in de nieuwe sterrencompetitie voor slagerijen, geïnitieerd door Vakblad Vleesmagazine. Van de in totaal 45 langelijk bekroonde slagerijen komen er liefst drie uit de gemeente Deventer. Daarbij spant slagerij Harmens uit Diepenveen met twee sterren de kroon. Twee slagerijen mochten zich verheugen met één ster: slagerij Dalhuisen in de Vijfhoek en De Groene Weg slagerij aan de Smedenstraat. In de regio hebben de Deventer sterslagerijen nauwelijks concurrentie. De Apeldoornse Keurslager Lautenschutz, kreeg ook één ster. In de provincie Overijssel kregen naast de drie slagerijen in Deventer slechts drie andere slagerijen een ster: in Staphorst, Borne en Oldenzaal.

Slager met Ster is bedoeld voor slagers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgericht. Tijden de competitie werden deelnemende slagerijen beoordeeld door vakjury, mysteryshoppers, retaildeskundigen, een ondernemersjury en consumenten. 76 bedrijven behaalden de laatste ronde waarvan er 45 ook daadwerkelijk één of meerdere sterren kregen.
 

De Deventer winnaars van de sterren zijn uitermate trots. Toine Harmsen, die smaen met zijn vrouw Jannemiek enkele jaren geleden de slagerij an zijn ouders overnam, kan zijn geluk niet op. "Ik had dinsdagavond hartkloppingen toe de uitslag bekend werd gemaakt. De jurering is heel streng, vergelijkbaar met de Michelinsterren bij restaurants. Onze slagerij is wel vaker in de prijzen gevallen, maar dit is een erkenning. Zeker omdat we nu bewezen hebben dat we het hoge niveau dat mijn ouders met de zaak haalden, vast kunnen houden."

Ook René en Astrid Dalhuisen van de gelijkname Keurslager aan het Andriessenplein in de Vijfhoek zijn uitermate trots op de verkregen ster. "Het is een prachtige erkenning voor je werk," meldt een gelukkig René Dalhuisen. Ook de klanten gaven de slager met een 9 een hoog cijfer. Waarom slagerijen in Deventer zo goed scoren weet hij niet. "Misschien omdat we jonge ondernemers zijn. We zwepen elkaar kennelijk op."
 

Ilona van Ree van De Groene Weg slagerij an de Smedenstraat had de ster niet verwacht. "Dat je van de 2000 deelnemde slagerijen tot de top 45 behoort is prachtig. Nu is het zaak om de ster vast te houden".

Harmsen, Keurslager

Dorpsstraat 6a
7431CK Diepenveen
0570591275
0570591000

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:30
zondag Gesloten