Menu Contact
Keurslager Harmsen

Over ons vlees

Over ons vlees

Rundvlees

Puur en mals rundvlees van het Twentse land. Wij willen u graag laten genieten van een heerlijke stukje rundvlees. Ons rundvlees is van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een groep boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen; zoals Blonde d'Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. Deze runderen worden speciaal gefokt en gemest om de kwaliteit van hun vlees

Varkensvlees Porc d'Or

Wij verkopen varkensvlees met een milieukeur. Doordat het varkensvlees een milieukeur-stempel heeft, kunnen wij u garanderen dat het vlees voldoet aan de meest strenge eisen.
Wij hebben gekozen voor Porc d'Or, varkensvlees met garantie op het gebied van smaak, kwaliteit en prijs. Porc d'Or varkenshouders zijn vooral bezig om met vakmanschap, dierenliefde, ruime huisvesting en vooral goede voeding de dieren een zo goed mogelijk leven te geven. De constante aandacht voor het dier, welzijn en het voer, geeft het vlees een unieke smaak en malsheid. Porc d'Or wordt ook wel 'varkensvlees met een goed randje' genoemd.

Limburgs kloostervarken

Het Livar kloostervarken heeft een bijzondere levenswijze. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenslust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken. De maaltijd van deze bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je! Het Livarvlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurljke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees heel mals en sappig blijft. Livarvarken is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Boerderijkip

Boerderijkip is kip met smaak. Kip met een bijzondere smaak begint bij aandacht voor dierwelzijn en gezonder voeding. De boerderijkip groet op in een ruime omgeving, waar ze naar hartenlust kan rondlopen. Dagelijks krijgen ze gezonde voeding die voor 100% plantaardig is en voor 70% bestaat uit graan. De boerderijkip kan langzaam opgroeien bij een dag - en nachtritme en krijgt geen onnodige medicijnen toegediend. Dit resulteert in een vitale, sterke en gezonde kip. Dat proeft u!
Kiest u voor bewust & smaak? Kies voor boerderijkip!

Kalfsvlees

Ons kalfsvlees komt van Blonde d'Aquitaine kalveren die lopen in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. De kalveren krijgen de beste voeding en ook hier staat het dierenwelzijn voorop. De kalveren leven in groepsverband en hebben hierdoor meer leefruimte en lopen geregeld in de wei. Wij hebben gekozen voor dit geselecteerde kalfsvlees, omdat het lekker mals en sappig is en de smaak ervan zich goed onderscheidt van het reguliere kalfsvlees.

Lamsvlees

Het gehele jaar door kunt u bij ons terecht voor Texels lamsvlees. Lamsvlees van constante kwaliteit. Want ook voor ons lamsvlees geldt: "alleen het beste is goed genoeg".
Ook is er vers Nieuw-Zeelands lamsvlees bij ons te verkrijgen. Door het milieu waar de lammeren opgroeien heeft dit lamsvlees een geheel eigen smaak.
In het voorjaar hebben wij heerlijk zacht zuiglamsvlees voor de echte liefhebber. Hiermee geeft u uw maaltijd gelijk een feestelijk tintje.

Wild

Het wild is bij ons het hele jaar door verkrijgbaar. In samenwerking met een poelier kunnen wij een ruim assortiment aan wildproducten leveren, zoals hertenbiefstuk, wildzwijn biefstuk en hazenbout. Het ligt altijd op voorraad bij ons in de vriezer. In principe is elk gewenst product, op bestelling, te verkrijgen. In december hebben wij tevens een uitgebreider assortiment in onze winkel.