Harmsen, Keurslager

Historie

Keurslager Harmsen is al begonnen in 1910 en heeft een interessante voorgeschiedenis. 
 
In 1910 begint G.J. Harmsen (de 1e generatie) een marktbedrijf in worst en spek op Den Nul (gemeente Olst). Dit bedrijf wordt vanaf 1953 in Diepenveen voortgezet door de tweede generatie Harmsen (opa Harmsen). In 1957 wordt aan de Olsterweg in Diepenveen een klein winkeltje geopend met ambachtelijke vleesproducten. Harmsen ging gaandeweg zelf worst maken en verkocht in de jaren vijftig vanuit een schuur aan de Olsterweg in Diepenveen. In 1964 begon begon hij een winkel met worstmakerij in Olst. In 1971 werd de Olster zaak verkocht en begon Harmsen samen met zoon Gert een winkel aan de Olsterweg in Diepenveen. Slagerij Harmsen koopt in 1978 het huidige pand aan de Dorpsstraat van de familie Middelburg, die daar een radio- en tv zaak in had.

Na een grondige verbouwing ontstaat er een complete keurslagerij met een royale worstmakerij. In deze tijd nemen Gert en Betty Harmsen (3e generatie) de zaak over. Maar ook dit bedrijf groeide weer uit zijn jasje en in 2005 werd er opnieuw verbouwd. De winkel werd vergroot, de productieruimte uitgebreid en er kwam een culinaire keuken voor de maaltijden en buffetten. Ondanks al deze veranderingen blijft het pure ambacht bestaan. 

Inmiddels is zoon Toine, de 4e generatie, aangetreden in de slagerij. Familie Harmsen is trots op de familiegeschiedenis en hoopt dat deze slagerstraditie zich in de toekomst voortzet.

Maar wat u vooral niet mag vergeten:
“De winkel is van deze tijd, de smaak als vanouds”.

Telkens weer zo vader, zo zoon (persbericht)

Harmsen, Keurslager

Dorpsstraat 6a
7431CK Diepenveen
0570591275
0570591000

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten